Winterbandentest 2019

ANWB Winterbandentest 2019: Dunlop, Pirelli en Continental

Uit de ANWB Winterbandentest 2019 blijkt dat Dunlop, Pirelli en Continental de winnaars zijn. Deze bandenfabrikanten hebben de beste winterbanden met vier of 3 sterren. De ANWB nam de test af in de maten 185/65 R15 T en 205/65 R16 C.

 

Top 5 ANWB Winterbandentest 2019 in de maat 185/65 R15 T

Deze bandenmaat wordt volgens de ANWB vooral gemonteerd onder stadsauto’s en kleine middenklassers. Denk hierbij aan de VW Polo, Peugeot 208 en de Renault Clio.
  1. Dunlop Winter Response 2 – 4 sterren
  2. Pirelli Cinturato Winter – 4 sterren
  3. Kleber Krisalp HP3 – 4 sterren
  4. Continental WinterContact TS860 – 3 sterren
  5. Michelin Alpin A4 – 3 sterren

De Dunlop band is de testwinnaar, deze heeft het hoogste gewogen eindcijfer. Beste uit de test op sneeuw en goed tot zeer goed op nat wegdek. Laagste verbruik uit de test. Op ijs is de zijdelingse grip iets minder dan gemiddeld. De Pirelli band scoort goed tot zeer goed op nat wegdek. Goede scores op vrijwel alle overige testonderdelen. Op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) wat betreft de zijdelingse grip op sneeuw. De Kleber band is de beste uit de test op droog wegdek. Goed op nat, sneeuw en ijs en een prima slijtvastheid. Lichte tekortkomingen op zijdelingse grip in de sneeuw en op wegligging op nat wegdek. Afrolgeluid buiten de auto iets hoger dan gemiddeld.

 

Top 5 ANWB Winterbandentest 2019 in de maat 205/65 R16 C

Voor het eerst test de ANWB ook winterbanden die specifiek bedoeld zijn voor bestelauto’s, daarop gebaseerde personenbusjes of campers.
  1. Continental VanContactWinter – 3 sterren
  2. Michelin Agilis Alpin – 3 sterren
  3. Pirelli Carrrier Winter – 3 sterren
  4. Vredestein Comtrac 2 Winter – 2 sterren
  5. Falken Eurowinter Van01 – 2 sterren

De Continental band komt als beste uit de test op droog wegdek en op nat wegdek en heeft het hoogste eindcijfer uit de test. Eindoordeel voldoende en op geen enkel testonderdeel een onvoldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed en haalbaar niveau) op sneeuw, op ijs en op slijtvastheid. De Michelin band scoort goed tot zeer goed op slijtvastheid en verbruik. Goed op sneeuw en ijs. Ruim voldoende op nat wegdek en voldoende op droog. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op nat wegdek en duidelijke tekortkomingen op droog (met een onvoldoende op rijeigenschappen). De Pirelli band scoort goed tot zeer goed op verbruik, goed op droog en op slijtvastheid. Ruim voldoende op sneeuw en ijs en voldoende op nat wegdek. Eindoordeel voldoende. Lichte tekortkomingen (ten opzichte van een goed niveau) op sneeuw en op ijs en duidelijke tekortkomingen op nat wegdek.

 

Welke winterband kiest u?

Tijdens ANWB winterbandentest 2019 is onder meer gelet op hoe de banden presteren op droog en nat wegdek, op sneeuw en ijs, het geluid in en buiten de auto, de slijtvastheid en het brandstofverbruik.

Tevens is het zo dat veel van de eigenschappen van een auto (stuur- en remgedrag) een oorsprong in de banden hebben. Het is daarom bij de aanschaf van banden goed te kijken naar de eigen wensen, rijstijl en gebruik. De bandenexperts van Tyres4Cars kunnen u hierover meer vertellen. Welke winterband u ook kiest, u kunt altijd bij ons in Leende terecht.

 

Plan nu alvast uw bandenwissel

Veel mensen willen meteen banden wisselen zodra de eerste vorst in de grond zit. Bij Tyres4Cars helpen we alle mensen zo snel mogelijk, maar we kunnen niet iedereen tegelijk helpen. Reserveer daarom nu alvast uw plek in onze agenda voor uw bandenwissel, zodat u tijdig en veilig de weg op kunt met uw winterbanden.